Sitelinks sau despre linkurile care iti cresc CTR

Daca ai un cont de Google Ads probabil esti preocupat de cum ar putea sa-ti creasca CTR-ul in campanie, altfel decat prin cresterea Bid-ului si a Quality Scorului.Recent, Google a introdus o noua functie in aplicatie de Google AdsSitelinks. Functia o regasesti la tabul Settings – sectiunea Ad extensions.Definitia oferita de Google este: “Sitelinkurile pentru anunturi reprezinta o functie pentru anunturile bazate pe cautare, care va permite sa includeti pana la patru linkuri suplimentare catre materiale aflate pe alte pagini de pe site-ul dvs. decat pagina de destinatie principala. Sitelinkurile sporesc valoarea anunturilor Google Ads prin prezentarea unor linkuri suplimentare, directionate si relevante, atunci cand sunt declansate de interogarile de cautare.”Definitia mi se pare putin ambigua, si fara a suprinde principala sa calitate: cresterea numarului de clickuri. Explicatia este simpla: userul care introduce o cautare, va vizualiza pe langa anuntul tau o serie de linkuri din interiorul site-ului care ii pot starni curiozitatea, si va da click.Linkurile din site cuprind pagina de destinatie si un text, limitat la 35 caractere.Sa luam un exemplu. Avem un site de servicii de recrutare in strainatate. Este o optiune buna ca pe langa joburile promovate sa targhetezi si brandul corporate, in acest caz ATeam. Pentru a nu prezenta doar un serviciu, am adaugat linkuri din site.Iata:

Rezultatele la doar dupa 3 zile de la aplicare: 8.97% fata de 8.55%, pe o perioada comparabila.In timp, speram diferentele sa fie tot mai mari.Aplica si tu si lasa un mesaj sa ne spui cum a functionat. 

About Marius Lazarescu

Marius Lazarescu este antreprenor, speaker, consultant marketing online, este certificat Google AdWords si are o experienta de peste 10 ani in marketing online, gestionand peste 200 de proiecte de web. A fondat agentia de marketing online Today's in 2005, agentie premier Google AdWords Certified Partner si Partener Etarget in Romania, agentia fiind cotata in top agentii ppc in Romania.