Pe scurt despre Google AdWords

Numele “Google” a devenit unul foarte cunoscut pentru toata lumea, iar ramura “Google Ads” a devenit foarte cunoscuta si populara in randul tuturor oamenilor de afaceri. Daca inca n-ati fost expus curentului Google Ads, ar trebui sa incepeti sa va documentati de acum deoarece ar putea sa va schimbe intreaga afacere. Datorita Google Ads foarte multe companii de succes si-au primit recunoasterea cu ajutorul Internetului. Pe langa faptul ca este principala sursa de venit a Imperiului Google, cumuland castiguri de 14,1 miliarde $ doar in ultimul trimestru al anului 2012, Google Ads a ajutat foarte multe afaceri sa se ridice incet, incet, sa infloreasca si sa isi acumuleze propriile lor averi, datorita principalului sau produs – publicitatea pay-per-click.

Publicitatea textuala Google Ads, desi simpla, este geniala. Platesti o suma mica de bani pentru a avea un anunt publicat, care consta in o linie de titlu si doua linii de continut. Desi este dificil sa te gandesti la un slogan atragator si scurt, rezultatele acestuia pot fi neasteptate: vei atrage cat mai multi potentiali clienti catre site-ul care iti promoveaza serviciile sau produsele. Nu trebuie niciodata sa vizitezi sediul uei firme intr-un oras indepartat, toate tranzactiile fiind realizate, ca si Google, online. Dupa ce iti vei alege cuvintele-cheie, vei fi rugat sa stabilesti o suma maxima pe care esti dispus sa o platesti pentru fiecare click primit. Foarte convenabil, nu? In plus, atunci cand cineva va cauta pe Google cuvintele cheie folosite de tine in anunturile din campania Google Ads, anuntul tau are sanse mari sa apara in sectiunea de link-uri sponsorizate din dreapta paginii de rezultate.

Multe afaceri de succes sunt rezultatul sistemului eficient Google Ads. Foarte multe companii au recunoscut ca vanzarile lor au crescut cu pana la 50% dupa ce au folosit sistemul publicitar Google Ads. Vanzarile nu sunt insa asigurate de nimeni. Dar traficul este aproape garantat, iar acesta este absolut necesar daca vreti sa va faceti cunoscuta afacerea. Asa ca daca doriti ca popularitatea afacerii dvs sa creasca nu mai asteptati si apelati la Google Ads. O asemenea sansa de a face publicitate afacerii dvs nu ar trebui refuzata sub nicio forma.

Chiar daca Google Ads suna bine, ar trebui sa aveti grija la folosirea lui. Inca de la lansare, s-au initiat multe procese impotriva sistemului Google Ads din cauza pierderilor mari de bani cauzate indirect de acest sistem. Cauza principala totusi a fost aceea a neatentiei si a dorintei prea mari de afirmare si de castigare de bani a unor utilizatori neexperimentati.

Estimeaza online campania ta Google Ads Consulta calculatorul de campanii Google Ads pentru estimari privind bugetul recomandat si rezultatele unei campanii Google Ads.

About Marius Lazarescu

Marius Lazarescu este antreprenor, speaker, consultant marketing online, este certificat Google AdWords si are o experienta de peste 10 ani in marketing online, gestionand peste 200 de proiecte de web. A fondat agentia de marketing online Today's in 2005, agentie premier Google AdWords Certified Partner si Partener Etarget in Romania, agentia fiind cotata in top agentii ppc in Romania.