Cum functioneaza Google Adwords?

Link-urile organice sunt acele link-uri care apar ca rezultate a procesului natural a motorului de cautare de a potrivi termenii cautati cu continutul site-ului, iar link-urile sponsorizate sunt de fapt anunturi pentru site-uri. Aceste link-uri sponsorizate sunt principala forma de venit pentru Google. Asa ca in continuare veti afla cum puteti sa obtineti si dvs un astfel de link sponsorizat si cat va poate costa un astfel de link.

Cum functioneaza Google Google Ads?

Google Google Ads este cel mai des folosit tip de publicitate pay per click (ppc) disponibila pe internt astazi. Cu ajutorul pay per click, afacerea care a creat un anumit anunt plateste atunci cand un utilizator da clcik pe anunt. Plasarea, postarea unui anunt nu costa nimic. Anunturile din cadrul campaniei Google Google Ads se creeaza folosind cuvinte cheie care sa aiba legatura cu profilul afacerii promovate. Intotdeauna vor exista si alte persoane, alte afaceri care sa doreasca sa foloseasca aceleasi cuvinte cheie, asa ca sistemul folosit in cadrul Google Google Ads va consta intr-o licitatie in care utilizatorii vor licita pentru anumite cuvinte pe care doresc sa le foloseasca in promovarea afacerii lor printr-o campanie Google Google Ads. Cu cat suma licitata va fi mai mare cu cat sansele ca anuntul dvs sa apara intr-o o pagina de rezultate a Google cresc. Pentru optimizarea camapniei dvs Google Google Ads se pot folosi si anumite unelte online, acestea fiind disponibile in cadrul contului dvs Google Google Ads.

Contul Google Google Ads este gratis. Acesta este un mod foarte bun de a invata despre acest proces. Mai intai puteti folosi Google Keyword Tool pentru a alege cuvintele cheie potrivite. Mai apoi va puteti introduce cuvintele cheie alese in o unealta denumita Traffic Estimator Tool. Cu aceasta unealta puteti simula o licitare, si puteti vedea cam la ce pozitie sa va asteptati in paginile de rezultate.

Este Google Google Ads potrivit pentru mine?

Pentru a raspunde la aceasta intrebare trebuie sa aveti in vedere faptul ca Google Google Ads nu va aduce nici un ban in cont in mod direct. Dvs veti plati pentru serviciile oferite, utilizatorii vor fi redirectionati catre site-ul afacerii promovate de dvs, dar din acest moment totul depinde de calitatea serviciilor promovate si de calitatea site-ului dvs. Daca un utilizator ajunge pe pagina dvs ca rezultat al campaniei dvs google Google Ads, dar nu cumpara nimic, dvs veti cheltui bani fara a castiga nimic. Asa ca trebuie sa aveti mereu in vedere ca pe internet continutul inseamna totul. Asa ca inainte de a va lansa o campanie Google Google Ads optimizati-va site-ul, si totul va merge cum va asteptati.

Estimeaza online campania ta Google Ads Consulta calculatorul de campanii adwords pentru estimari privind bugetul recomandat si rezultatele unei campanii Google Ads. 

About Marius Lazarescu

Marius Lazarescu este antreprenor, speaker, consultant marketing online, este certificat Google AdWords si are o experienta de peste 10 ani in marketing online, gestionand peste 200 de proiecte de web. A fondat agentia de marketing online Today's in 2005, agentie premier Google AdWords Certified Partner si Partener Etarget in Romania, agentia fiind cotata in top agentii ppc in Romania.